[SPORTARENA] Brkić: Ponosan sam na svoje igračice

08. 10. 2016.

Trener Splita, Ivan Zvonimir Brkić, osvrnuo se na poraz svoje ekipe u derbiju 7. kola 1. HNL za žene protiv Osijeka. Brkić je ponosan na svoje igračice.

Split je u derbiju u 7. kolu 1. HNL za žene poražen na domaćem terenu od prvakinja iz Osijeka s 3:0. Na poraz se osvrnuo trener Splita Ivan Zvonimir Brkićkoji je za sportarena.hr prokomentirao utakmicu.

„Osijek je bio dominantan u posjedu lopte. To je odraz njihove kvalitete, no ono što mene veseli jest činjenica da Osijek u tom posjedu lopte nije stvorio niti jednu stopostotnu priliku u cijeloj utakmici. To dovoljno govori o nama i o tome koliko smo bili kompaktni i dobri u zadnjoj liniji“, počeo je Brkić pa nastavio:

„Morate znati da je Osijeku dovoljan djelić sekunde da poentira. Toliko su kvalitetni. Neminovno je da će se to dogoditi, samo je pitanje vremena. Pogodak je ovoga puta pao nakon nespretnog starta naše igračice Gabrijele Grabar na Maji Joščakkrajem prvog poluvremena u naših 16 metara. Opravdano je dosuđen jedanaesterac za Osijek, a tim startom nastali su i naši problemi. Grabar, koja je do tada besprijekorno čuvala Joščak, se ozlijedila i morala je izaći iz igre. Početkom drugog dijela ozlijedila nam se i druga igračica, Antonia Dulčić. Morate znati da kad nam se ozlijedi jedna igračica iz prve ekipe imamo velikih problema jer imamo mali roster. Nemamo pravu alternativu za razliku od Osijeka. U takvoj situaciji je teško bilo očekivati dobar rezultat protiv ekipe kakva je Osijek“, rekao je trener Splita.

Brkić je ponosan na svoje igračice koje su usprkos ozljedama pružile dobar otpor prvakinjama Hrvatske.

„Ponosan sam na svoje igračice. Imamo primjer Ane Petrović koje nije bilo šest mjeseci zbog ozljede, a tu je i vratarka Ivana Vrdoljak koja je skoro cijelu sezonu branila ozlijeđena i koja mora na operaciju. Kad se nađete u takvoj situaciji u kojoj nemate široku klupu i kvalitetnu alternativu, onda morate biti ponosni na ekipu. Tako sam i ja ponosan na svoje igračice koje usprkos zdravstvenim problemima nastupaju za naš klub. No, kad je tako s ozljedama, teško je parirati Osijeku koji je, bez premca, naša najbolja ekipa“, rekao je Brkić pa otkrio planove za dalje:

„Planiramo zadržati drugo mjesto. Cilj je ekipu što duže zadržati na okupu i, ako bude moguće, dovesti koje pojačanje u prijelaznom roku“, zaključio je Brkić.

Posted in Mi u medijima.