[SPORTARENA] Sportarena i ŽNK Split postali partneri, cilj je razvoj

17. 11. 2016.

Sportarena i ženski nogometni klub Split dogovorili su partnerski odnos s ciljem razvoja ženskog nogometa. Nadamo se dugogodišnjoj suradnji.

Sportarena.hr postaje medijski partner ženskom nogometnom klubu Split.

Ženski nogomet uvršten je među top prioritete FIFA-e i UEFA-eU SAD-u je najpopularniji sport upravo ženski nogomet kojeg trenira 98% djevojaka barem u nekom periodu svojeg života. FIFA i UEFA pokrenule su i razvojni plan za ženski nogomet koji za cilj ima integraciju ženskih ekipa u nogometne klubove koji se natječu u prvim ligama.

Prvoligaši diljem Europe i svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, morat će imati ženske ekipe i u njih ulagati. Sve je veća i medijska pozornost, a djevojke u razvijenim zapadnim zemljama već su prave zvijezde i imaju status gotovo jednak kao i muški kolege. Ženski nogomet je budućnost.

„Ženski nogomet postaje top prioritet u svjetskom nogometu. Dinamika njegovog razvoja je velika. Pogledajte samo trendove koje pokreću UEFA i FIFA. Njima je razvoj nogometa i uključivanje djevojaka u najpopularniji sport na Zemlji top prioritet. Ženski nogomet je budućnost svugdje u svijetu, a tako i u Hrvatskoj. Zato s ponosom mogu najaviti našu suradnju sa ženskim nogometnim klubom Split. Vidjeli smo način rada u Splitu i njihove sportske i organizacijske uspjehe i veselimo se našoj suradnji. Nadamo se da ćemo ovim primjerom potaknuti i druge medije da se u što većoj mjeri uključe u praćenje ženskog nogometa i daju curama pažnju kakvu sigurno zaslužuju“, rekao je glavni urednik Sportarene, Andrej Krupenko.

Suradnjom su zadovoljni i u Splitu. Ovakva vrsta partnerstva može donijeti napredak.

„Sportarena.hr od svojih početaka prati ženski nogomet. Radi se o odličnom portalu na kojem stvarno možete pročitati sve o sportu. Za razliku od brojnih drugih medija Sportarena prati sve sportove, pa i one koji nisu u fokusu, poput ženskog nogometa. Izuzetno nam je drago da smo dogovorili ovo partnerstvo jer nam je važna objektivnost i povećanje interesa prema sportu kojim se bavimo. Želimo pružiti djevojkama mogućnost da se bave sportom koji vole i uključiti što više djece u sport, te tako potaknuti zdrav način života. Vjerujemo kako je ovo prvi korak ka boljoj budućnosti. Veselimo se našem novom partnerstvu i vjerujemo kako će ono trajati dugi niz godina“, rekla je predsjednica Splita, Vinka Fabjanac.

Posted in Mi u medijima.