[HRVATSKA REPREZENTACIJA] Nogometašice Splita šokirale Osječanke i izbacile ih iz kupa

18. 04. 2018.

Leonarda Balog postigla je dva gola Osijeku, a rijetko koja nogometašica posljednih godina može se pohvaliti takvim učinkom.

Na Gradskom igralištu sa umjetnom travom u Splitu, nogometašice Splita priredile su veliko iznenađenje i izbacile nepobjedive Osječanke već u četvrtfinalu hrvatskog kupa za žene.

ŽNK Split – ŽNK Osijek 4:1 (3:0)

strijelci: 1:0 Valušek 12′; 2:0 Bukač 20′; 3:0 Balog 24′; 4:0 Balog 76′; 4:1 Radeljić 93′

ŽNK Split: Mišetić, Dulčić (od 87.’ Grbavac), Smiljković, Horvat, Valušek (od 91.’ Ursić), Lubina, Dujmović (od 71.’ Kolgjeraj), Conjar (od 89.’ Čanjevac), Pedić (od 50.’ Varda), Bukač, Balog.

ŽNK Osijek: Adamović, Bulut (od 32. Joščak), Čavić (od 59.’ Šalek), Nevrkla, Baban, Balić, Bojčić (od 70.’ Pernar), Andrlić, Radeljić, Lojna, Culek (od 82.’ Kovač).

Nogometašice Splita jedine su koliko-toliko namučile Osječanke u ovogodišnjem prvenstvu i na svome terenu poražene su sa samo 2:0, ali u kup susret ušle su odlučno i nakon samo 25. minuta igre stvorile ogromnu prednost koja ih je odvela u polufinale.

Splićanke su golom Andreje Valušek povele već u 12. minuti, a blitzkrig su dovršile Iva Bukač i Leonarda Balog u 20. i 24. minuti. Trener Osječanki Zvonimir Kolak morao je reagirati i na teren je poslao najbolju igračicu Maju Joščak koja je započela utakmicu sa klupe, ali ni ona nije uspjela promijeniti događanja na terenu.

Igračice Splita neutralizirale su sve napade Osijeka i držale stečenu prednost, a 14 minuta prije kraja susreta pobijedu je zapečatila svojim drugim golom Leonarda Balog. Nogometašice Osijeka u posljednjim trenucima utakmice došle su do počasnog pogotka preko Antonele Radeljić, međutim neće im on puno značiti s obzirom da su visoke klupske ambicije ugašene.

Osim Splita, u polufinale su se još ranije plasirale Katarina Zrinski i Dinamo, a susret Agrama i Rijeke igra se 19. travnja.

Posted in Mi u medijima.