[DALMACIJA NEWS] Povijesni uspjeh: Nogometašice Splita do polufinala nakon pobjede protiv Osječanki

18. 04. 2018.

Deset godina Split je čekao da se ponovno ispiše povijest. Nogometašice Splita u Vranjicu su u četvrtfinalu Kupa za žene bile bolje od nogometašica Osijeka. Velika prednost u prvom dijelu bila je dovoljna za rutinirano privođenje utakmice kraju i veliko slavlje…
Dugo se čekala ova srijeda, a na kraju je ona postala jedan od najljepših dana u bogatoj povijesti splitskog kluba. Naime, na stadionu “Kava” u Vranjicu igrala se utakmica četvrtfinala Kupa za žene u kojoj su domaće Splićanke pobijedile Osječanke i tako izborile plasman u polufinale Kupa. Ovaj podvig vrijedan je samog osvajanja titule jer je u prošlim godinama upravo i jedino ekipa Osijeka bila “tanak led” ekipi “grada pod Marjanom” i upravo su zbog momčadi iz “grada na Dunavu” domaće igračice ostajale prekratke za sami vrh i ostvarenje dugo sanjanih snova.

Prvo poluvrijeme u teškoj utakmici nije moglo ispasti bolje po domaće igračice – tri pogotka u mreži gostiju i visoka prednost koja je bila dovoljna za povijesni uspjeh. Ovaj susret punio je mnoge novinske retke i članke na portalima pa je bilo pomalo i nevjerojatno kako su Splićanke uvjerljivo vodile u prvih 45 minuta. Ogromnu prednost pogotcima su u prvom dijelu donijele Andrea Valušek, Iva Bukač i Leonarda Balog. Svojim obranama na golu Splićanki u prvo ime cijelog susreta prometnula se Ana-Marija Mišetić koja nije dopuštala Osječankama da se približe domaćinu i smanje prednost.

U drugom dijelu rutinski su Splićanke privele utakmicu kraju, “točku na i” postavila je ponovno dobro raspoložena Balog da bi samo pet minuta prije kraja, nakon promašene stopostotne šanse za još veću prednost domaćih igračica, počasni gol za gošće zabila Antonela Radonić za konačnih 4-1 nogometašica Splita protiv Osijeka.

– Presretni smo i zadovoljni nakon ovakve utakmice. Ipak, smirio bih euforiju i rekao kako smo došli tek u polufinale. Ali, ne preostaje ništa nego da ponovimo ovaj susret i pripreme dva,tri mjeseca kao što smo se i pripremali za ovu utakmicu – kazao je trener Splićanki, Krešo Jaklin.

Na pitanje koja je tajna ovog povijesnog uspjeha skroman je bio trener Jaklin: – Izdvojio bih predsjednicu i sportskog direktora koji su doveli nekoliko pojačanja i omogućili vrhunske uvjete za upravo postići ovakav uspjeh!

U polufinalu Kupa nakon izvlačenja znat će se protivnice Splićankama, a kao možda “najveću prijetnju” strateg Splićanki istaknuo je ekipu Agroma: – Prije tri tjedna, u prvenstvu, imali smo malih problema s Agromom koji ima puno dobrih igračica. Iako smo pobijedili rezultatom 4-1 daleko je to bilo od naše dominacije. Međutim, nikoga se ne bojimo i s velikom željom i hrabrošću gledamo u nastavak ovoga natjecanja! – zaključio je na kraju vidno zadovoljan trener nogometašica Splita, Krešo Jaklin nakon povijesnog uspjeha ne samo za Split, nego cijelu Dalmaciju.

Posted in Mi u medijima.