[SPORTALO] Senzacija – poraz ŽNK Osijeka

19. 04. 2018.

SPLIĆANKE SU BILE BOLJE

žnk osijek

Valjalo bi zagrepsti duboko u arhivu da bi se otkrio posljednji poraz ŽNK Osijeka u nekom hrvatskih natjecanja, a susret u kojem nisu postigle pogodak je vjerojatno datiran još i dalje u povijesti. Sve se to dogodilo jučer u Splitu.

Četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa za žene donio je finale prije finala, dvoboj Splita i Osijeka sasvim sigurno daje na kraju pobjednika ovog natjecanja bez obzira što su do konačnog trijumfa ostale još dvije prepreke. Naviknuti na veliku dominaciju ŽNK Osijeka svakako smo iznenađeni porazom, a još i više načinom na koji je Split skinuo krunu s glave Osječanakama.

Nisu se Osječanke dobro ni snašle a Split je već imao ogromnih 3:0. Do 24. minute domaće su igračice riješile pitanje pobjednika golovima Valušek, Bukač i Balog. To je naravno natjeralo Perkovića na reakciju, već u 32. minuti u igru je morala Maja Joščak, no do preokreta se nije moglo. Dapače, Leonarda Balog je u 76′ minuti još povećala prednost Splita, da bi u završnici, u sudačkom dodatku Antonela Radljić postigla počasni pogodak koji neće pretjerano utješiti Osječanke.

Djevojkama iz Splita valja čestitati, iskoristile su loš dan Osijeka i zasluženo pobjedile, a sada s nestrpljenjem čekamo posljednje kolo lige u kojem će Osječanke imati priliku uzvratiti za ovaj potop. Motiva im neće nedostajati! Motiv je dokazati Splitu tko je najbolji, dokazati to i sebi, a ova utakmica je savršena škola iz koje moraju igračice Osijeka izaći bogatije za spoznaju da pobjede ne dolaze same od sebe, da nije dovoljno znati i vjerovati da si bolji nego da to moraš pokazati borbom za svaku loptu!

Posted in Mi u medijima.