U sridu s Marijanom Vranješ: ‘Trebalo je puno truda i volje da stignemo tu gdje smo danas, a ako ovako nastavimo doći će i Liga prvaka’

Marijana Vranješ u klubu je od samog osnutka i prošla je sve kategorije. Od tih početaka klub je dosta napredovao, a upravo Marijana je najbolji svjedok rasta. Neko vrijeme je zbog poslovnih i fakultetskih obaveza izbivala s terena, a onda se vratila na najbolji mogući način, hat-trickom protiv Rijeke. Za našu rubriku “u sridu” ispričala nam je kako je sve krenulo i otkrila razne zanimljivosti.

“Prije devet godina naša je predsjednica Vinka Fabijanac s nekoliko roditelja došla na ideju o osnivanju novog kluba u Splitu. To im je i uspjelo. Trebalo je tada puno truda i volje da bi se došlo do ovoga danas. Svi mi smo bili još djeca i nismo ni o čemu razmišljali nego samo o nogometu i treninzima. Oni su nam omogućili da uživamo u onome što volimo”, kaže Marijana čiji je otac Krsto također jedan od osnivača.

Danas se podigla razina rada u klubu, a promijenilo se i dosta igračica, no Marijana ističe kako je klub uvijek, pa tako i sada, uz svoje igračice.

“Dosta se toga promijenilo, a to je i normalno. Dosta je cura došlo i otišlo, ali usprkos svemu klub je uvijek bio tu za svaku od nas, a mi smo davali sve od sebe i na terenu i van njega. Cilj je sada prvenstveno stvoriti neku stabilnosti i omogućiti svim uzrastima da treniraju, te dovesti školu nogometa na višu razinu. Ako nastavimo ovako raditi i truditi se doći će i ono što svaka cura sanja, a to je Liga prvaka.”


Marijana je odlična studentica, a uz fakultet i nogomet, nađe i vremena za rad.

“Studiram Kineziološki fakultet u Splitu. Ostala mi je još jedna godina. U slobodno vrijeme radim kad god mogu. Cilj mi je prvo završiti fakultet, a onda ću vidjeti što će donijeti vrijeme. Sigurna sam jedino da ostajem u sportu.”

Zbog obaveza je neko vrijeme bila van terena, no kad je uskočila natrag u kopačke postigla je prekrasni hat-trick u visokoj pobjedi nad Rijekom.

“Ma mogao je to biti bilo tko. Ovaj puta sam ja, drugi puta će netko drugi. Najvažnije je da pobjeđujemo. Golovi i strijelci su manje važni.”

Atmofera u klubu je odlična, a ekipa je jako povezana.

“Atmosfera je odlična, trudimo se, treniramo, dajemo sve od sebe i nadam se da će se to odraziti i na rezultat. Najbolje kod ovog kluba je što smo svi složni i poštujemo se. Cure se trude, rade i imaju volje. Najsložniji smo kad je najpotrebnije. Sve to prati i dobar rad uprave. Mislim da tamo možemo ostvariti svoje ciljeve. Voljela bih da se ovakav rad nastavi i da svi budemo kao jedno, a onda će s vremenom doći sve što zaslužujemo.”

Između Real Madrida i Barcelone bira Barcu, no nije komentirala bolan poraz od Rome u Ligi prvaka. Zato nam je otkrila što najviše voli jesti.

“Hahaha, Nemam najdraže jelo, sve volim.”

Za kraj je pozvala navijače na kup utakmicu s Osijekom.

“Bodrite nas i vjerujte u nas, a mi ćemo dati sve od sebe da to povjerenje opravdamo. Dođite u što većem broju na utakmicu kupa s Osijekom 18. travnja. Gledat ćete borbenu utakmicu i nećete požaliti, a nadam se da ćemo i svi skupa na kraju slaviti”, zaključuje Marijana.

Posted in Intervju "U sridu".