U sridu s Anelom Lubinom (c): ‘Još nam malo fali da dostignemo Osijek, ali u nekim stvarima već smo ih i prestigli’

Anela Lubina već je četiri sezone u našem klubu, a od ove godine nosi i kapetansku traku. Anela je i standardna hrvatska reprezentativka i odlična studentica. U našoj rubrici “u sridu” otkrila nam je što se sluša u svlačionici, kakvo je stanje u klubu, kakvo je stanje u reprezentaciji i što očekuje od derbija s Osijekom u četvrtfinalu Kupa. Od njenog dolaska u klub dosta se stvari promijenilo.

“U klubu se dosta toga promijenilo. Promijenili smo trenera, došle su neke nove igračice, dobile smo sportskog direktora, marketing menadžera i pomoćnog trenera. Sve to što se promijenilo, promijenilo se na bolje”, kaže Lubina pa dodaje:

“Igrački smo se dosta približili Osijeku, a o tome najbolje govori i rezultat iz prijašnje utakmice (2-0 za Osijek). Još nam malo fali da dođemo na njihovu razinu, no što se tiče brige uprave o igračicama i uvjeta koje imamo, mogu reći da smo ih i prestigli.”

Od ove sezone Anela nosi kapetansku traku. 

“Da, dobila sam tu čast da budem kapetan. Ne trebam ni govoriti koliko je to odličan osjećaj. Nije lako biti kapetan, pogotovo zato što je većina cura starija od mene, ali ja se trudim prije svega na terenu.”

Cilj joj je sa Splitom podići pehar, a na putu do trofeja uvijek se nalazi ŽNK Osijek.

“Za početak želim osvojiti kup ili prvenstvo. Mislim da će današnja četvrtfinalna utakmica biti čvrsta i da će se borba voditi uglavnom na sredini terena. Od nas možete očekivati da ćemo dati sve od sebe da se suprotstavimo favoriziranom Osijeku”, najavila je derbi u četvrtfinalu Kupa naša kapetanica koja je i standardna reprezentativka Hrvatske:

“Jedna sam od tri djevojke koje su na svakom okupljanju otkako je došao novi stožer, odnosno u malo više od godinu dana. Ne mogu reći da je stanje u reprezentaciji idealno, posebno nakon zadnja dva poraza u kvalifikacijama koja možda i nismo očekivali”, kaže Lubina pa dodaje da je ponos igranja za Hrvatsku neopisiv bez obzira na rezultate.

Osim na sportskom, Anela je uspješna i na akademskom planu. Obaveze u klubu i na fakultetu nekada nije lako uskladiti.

“Studiram poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Sada sam na trećoj godini. Nekada bude malo teže uskladiti sve, ali uvijek nađem način i za obaveze na faksu i za nogomet. Nakon što završim fakultet, voljela bih upisati još jedan, hahaha. Volim studentski život i, da mogu, studirala bih doživotno, hahaha.”

Idealni odmor za Anelu podrazumijeva dovoljno sna i piće uz more.

“Volim se dobro naspavati kada sam umorna. Kažu da je san najbolji odmor i rekuperacija zato što je prirodan. Nakon toga volim popiti Cedevitu na rivi ili negdje uz more”, kaže nam Lubina koja nema nogometni uzor:

“Od današnjih nogometaša nitko mi nije uzor, ali volim gledati Isca kako igra. I Coutinha sam voljela dok nije prešao u Barcelonu, hahaha.”

Znači Real Madrid, a ne Barca?

“Između njih, uvijek Real!”

Za kraj nam je otkrila što se sluša u svlačionici i ostavila poruku za naše navijače.

“Slušamo stvarno svašta. Sve što je popularno, ali prevladava naše domaće, dalmatinsko naravno. Navijačima poručujem da nas dođu pogledati. Sigurno nećete požaliti”, zaključila je Lubina.

Posted in Intervju "U sridu".