[SPORT NEWS] ŽNK Split: Iz Marjana lažu, više se nećemo osvrtati na tu utakmicu, okrećemo se novim izazovima

22. 04. 2016.

Foto: Šogi / Ilustracija

Nakon što su iz ŽNK Marjana poslali priopćenje u kojem se osvrću na utakmicu kupa sa ŽNK Splitom, iz ŽNK Splita smo dobili reakciju na Marjanovo priopćenje. Iz Splita kažu kako su ih zasmetale laži iznesene u Marjanovom priopćenju, te su morali reagirati.

Na izjavu Petre Mandić-Jelaske kako ona nije nikoga pljunula, vrijeđala i udarila, već je zapravo Andrea Valušek nju fizički napala, reagirala je Mihaela Horvat koja je kako kaže bila najbliža događajima u 3. i 93. minuti:

„Bila sam u blizini događaja iz 3. minute i iz 93. minute. Prava istina je ono što je SportNews napisao u izvornom članku. Svojim očima sam vidjela kako Petra Mandić-Jelaska šakom u glavu s leđa udara moju suigračicu Andreu Valušek. Sve što Vam je rekla Valušek je istina. Zgrožena sam ponašanjem Petre Mandić-Jelaske, a još više lažima i obrtanjem uloga. Jednostavno me smeta nepravda koja je nanesena mojoj suigračici“, kaže Horvat i dodaje:

„Primijetila sam da je Kristina Skejić najglasnija u komentarima na Facebooku i pokušava diskreditirati i moju suigračicu i Vaš portal. Od nje sam dobila poruku na Facebook u kojoj me pita što se zapravo dogodilo i govori kako ona nije ništa vidjela. Meni je uputila pitanje jer sam bila najbliža događaju. Uz to, pita tko je započeo tučnjavu, no tučnjave nije ni bilo, već je samo igračica Marjana udarila moju suigračicu.“

Marjanova igračica Bruna Ćurić rekla je da je zapravo Valušek pokušala ući u svlačionicu Marjana i fizički se obračunati s Mandić-Jelaskom, a ne obrnuto kako smo pisali ranije. Iz Splita kažu kako je Mandić-Jelaska pokušala ući u njihovu svlačionicu i napasti Valušek, no to je spriječeno zaključavanjem svlačionice. Ćurić kaže i kako je predsjednica Splita, Vinka Fabjanac poticala Valušek na nasilje uz riječi „ako je ti ne udariš, ja ću“. Vinka Fabjanac odbacuje te tvrdnje, no kako kaže mora reagirati na neistinitu izjavu iz Marjana:

„Ne bih se previše osvrtala na tvrdnje ŽNK Marjana i njihovih igračica, no moram reagirati na izjavu igračice Marjana Brune Ćurić. Cijelu utakmicu provela sam u društvu jednog od članova Komisije za ženski nogomet na tribini. Nakon utakmice iz svlačionice sam čula buku i otišla pogledati što se događa i tamo sam susrela igračice Marjana Tišmu i Pijuk te ih upitala što se događa. One su odgovorile da je sve u redu i ja sam se okrenula i otišla. Nije mi jasna potreba da se iznose laži da sam nekome prijetila. Nikada ne bih poželjela zlo nekoj od igračica, a kamoli prijetila napadom. Što se tiče ŽNK Splita, mi nastavljamo s radom i treninzima. Pripremamo se za prvenstvenu utakmicu s Dinamom Maksimir. Važno je da smo u kupu prošli dalje i ne bih se više osvrtala na tu utakmicu. To je iza nas, a mi gledamo naprijed.“

U izjavi uz priopćenje Marjana Petra Mandić-Jelaska rekla je kako je igračica Splita, Iva Bukač, izrazila žaljenje i rekla da ju je sram ponašanja njene suigračice Valušek. Iva Bukač ne želi da se njeno ime koristi u svrhu iznošenja laži:

„U priopćenju ŽNK Marjana koje ste objavili vidjela sam da Petra Mandić-Jelaska koristi moje ime za opravdavanje svojih postupaka. Mandić-Jelaska rekla je kako sam ja izjavila da me sram zbog ponašanja Andree Valušek. To nije istina. U jednom trenutku utakmice izrazila sam žaljenje i rekla kako je sramotno sve što se događa, pri tome misleći na ponašanje gostujuće ekipe. Ne razumijem zašto bi netko pokušao unijeti razdor u našu ekipu i posvađati me sa suigračicama. Moje riječi su iskonstruirane i nemaju veze s istinom. Igračice Marjana, dobar dio njih, do jučer su bile naše suigračice i s njima smo se družili i odlazili na kave. Ne želim da se stvara napetost između klubova, jer to je suludo. Mi smo utakmicu u srijedu ostavili iza sebe. Okrećemo se nastavku prvenstva.“

Iz Splita poručuju kako se ne žele više osvrtati na utakmicu kupa i događaje u srijedu, već da nastavljaju s radom i pripremama za utakmice koje dolaze. Još jednom su izrazili žaljenje zbog neprijateljstva koje dolazi od strane Marjana i unosi razdor među klubovima.

Posted in Mi u medijima.