[RADIO DALMACIJA] Djevojke Split Tommya prvakinje Hrvatske!

15. 02. 2016.

Split Tommy prvi je prvak Hrvatske u malom nogometu za žene! Završni, treći turnir odigran je u Poreču, a Splićanke su titulu osigurale pobjedom protiv Super Čiksa s 4:1.

Prvo prvenstvo Hrvatske igrano je u Zadru, Zagrebu i Poreču. Na prvom turniru, 5. i 6. prosinca na zadarskom Višnjiku, Split Tommy je s 3:1 nadigrao Jack Pot, s 3:0 Kozakiv i sa 6:0 Rugvicu. Drugi turnir, igran 30. i 31. siječnja u zagrebačkom Podsusedu, pokazao se presudnim. Uvjerljivih 7:0 protiv Alumnusa uz 1:1 protiv MC Plusa.

Prvi je dan u Poreču donio lak zadatak za Split Tommy, 14:0 protiv Istre uz 6 golova Andree Valušek. U dvoboj s ekipom Super Čiks iz Posedarja, od koje su izgubile u prijateljskoj utakmici odigranoj pred Božić na Gripama, Splićanke su ušle znajući da im samo pobjeda donosi naslov prvaka. Tako su se i postavile pa je Mihaela Horvat već u prvoj minuti pogodila za 1:0. Andrea Valušek povisila je u 4., da bi u 15. minuti Horvat svojim drugim golom osigurala veliku prednost na poluvremenu. Početkom drugog dijela, Elizabeta Balić dala je gol za Super Čiks, ali je u 29. minuti Valušek otklonila sve dvojbe. Kad je u završnici Ivana Vrdoljak obranila Andrei Martić kazneni udarac s 10 metara zbog šestog akumuliranog prekršaja, splitska je fešta u poreču mogla početi. Split Tommy je tako prvak Hrvatske s 22 boda, drugi je Alumnus s 21, treći MC Plus sa 16 bodova.

Bilo je teško, ali ni sekunde nisam sumnjao u svoje cure. Sve zasluge idu njima, one su igrale. Zahvaljujem i predsjednici ŽNK Split Vinki FabjanacIvi Zokoviću i Sanji Kačunić iz FC Split Tommy, mom pomoćniku Alenu Delpontu. Nije bilo lako, borili smo se sami protiv svih, pa i “unutarnjih neprijatelja”, ali smo se zajedništvom izdigli i donijeli titulu u Split, izjavio je za Radio Dalmaciju trener prvakinja Ivan Zvonimir Brkić.

Pobjednički trofej iskovan je u suradnji FC Split Tommy i ŽNK Split. Naime, sve igračice koje su nastupale za FC Split Tommy u 1.HMNL su igračice ŽNK Splita. Obje su strane, Vinka Fabjanac i Krsto Vranješ kao predstavnici ŽNK Split, te Sanja Kačunić i Ivo Zoković kao predstavnici FC Split Tommy, potvrdile nastavak suradnje. Ona će se proširiti i na nogomet gdje je ŽNK Split na pola prvenstva u borbi za prvo mjesto s Osijekom i Trnavom. Split Tommy je prvak bez ijednog poraza, uz samo tri primljena gola i 38 postignutih na 8 utakmica. Osim pobjedničkog pokala, cure iz Split Tommya zaslužile su i nagradu za fair-play. Jedino je Andrei Valušek (14 golova) izmaklo priznanje za najboljeg strijelca. Dva gola više dala je Dušanka Juko iz Rijeke.

Posted in Mi u medijima.