[DALMACIJA DANAS] ŽNK Split povijesnom pobjedom najavio prekid dominacije Osijeka

18. 04. 2018.

Ženski nogometni klub Split ostvario je povijesnu pobjedu dobivši Osijek s visokih 4:1!

Ženski nogometni klub Split ostvario je povijesnu pobjedu dobivši Osijek s visokih 4:1! ŽNK Osijek pao je nakon punih 11 godina bez poraza. Utakmica je bila zanimljiva i prepuna prilika s obje strane, ali Splićanke su kroz cijelu utakmicu diktirale igru i pokazale dominaciju. Već u prvom poluvremenu, Splićanke su napravile značajnu razliku zabivši 3 gola. Imale su još nekoliko izglednih prilika za gol, ali su obrambene igračice Osijeka uspjele to spriječiti.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Splita, ali je i Osijek krenuo u napad u želji da zabije gol i pokuša preokrenuti rezultat. Osijek je tako ušao u nekoliko izglednih šansi, no tu se istaknula golmanica Splita Anamarija Mišetić sa izvrsnim obranama te sačuvala rezultat! Splićanke su 15 minuta prije kraja zabile i svoj četvrti pogodak te tako potvrdile pitanje pobjednika, a pred sam kraj utakmice, Osječanke su ipak uspjele postići počasni pogodak. Utakmica je protekla u fer i korektnoj borbi, a Split je ovom pobjedom kreirao senzaciju izbacivši glavnog favorita iz Kupa. Splićankama je sada put prema osvajanju Kupa otvoren, a ne zaboravimo i to da nas u posljednjem kolu prvenstva opet očekuje derbi koji će odlučiti prvaka Hrvatske!

Utakmica se igrala danas u Vranjicu od 13 sati.

Golovi: 12. minuta 1:0 Andrea Valušek, 20. min 2:0 Iva Bukač, 25. min 3:0 Leonarda Balog, 76. min 4:0 Leonarda Balog, 90+3min 4:1 Antonela Radonjić

ŽNK Osijek je u 28 godina postojanja 21 put bio prvak Hrvatske i 19 puta osvajač Kupa, a nakon 11 godina Osječanke ne znaju kako je to biti na bilo kojoj poziciji osim na prvoj. Četiri gola na utakmici od hrvatskih ekipa vjerojatno nisu nikada ni primile s obzirom na to da u prosjeku ne primaju niti jedan gol. Prije nekoliko godina, domaćin Split je remizirao s Osijekom 3:3. Od tada su Osječanke u nekoliko sezona ukupno primile desetak golova.

Posted in Mi u medijima.