[DALMACIJA NEWS] Derbi ženskog nogometa u Vranjicu: Splićanke dočekuju Osijek

17. 04. 2018.

Split će u srijedu postati kulisa nogometnog derbija, a glavnu riječ u njemu imat će „nježniji spol“. Naime, ove srijede u Splitu će se igrati četvrtfinala Kupa za žene u kojem domaće Splićanke dočekuju Osječanke…

Na Sportskom centra „Kava“ u Vranjicu u srijedu, 18. travnja održavat će se četvrtfinale Kupa u kojem će derbi susret imati nogometašice Splita i Osijeka.

Momčad „grada na Dravi“  aktualni je prvak Hrvatske koja je u zadnjih 10-tak godina svake godine  bila prvak Hrvatske i osvajači Kupa. Osječanke su, u većini slučajeva, do titula došli bez izgubljenog boda, a baš u ovoj sezoni čini se prava prilika da im Splićanke poremete planove.

Splitski klub osnovan prije devet godine pravi je „trn u oku“ gošćama jer su jedina prava konkurencija ženskoj momčadi Osijeka.

Zanimljivo je bilo u prvenstvenoj utakmici ove sezone kada je Osijek u Splitu pobijedio rezultatom 2:0, ali za pobjedom mogu itekako žaliti domaće igračice koje su u četiri, pet navrata mogle pogodcima utakmicu trasirati u potpuno drugom smjeru.

Splićanke će posebnu pozornost morati obrati na Lorenu Balić koja je u prvenstvu dala nevjerojatnih 45 pogodaka, a u stopu je prati Mateja Andrlić koja je u protivničke mreže utrpala čak 38 golova. Ipak, s druge strane domaće igračice također imaju svog napadačkog „asa u rukavu“ u liku Monike Conjar koja se sa svojih 25 pogodaka prometnula u prvo ime momčadi „grada pod Marjanom“.

Pred susret s Osijekom nadu u dobar rezultat izrazila je kapetanica Splita, Anela Lubina:

„Osijek je najbolja ekipa u Hrvatskoj, ali mi možemo iznenaditi. Unatoč tome što  nedostaje nekoliko igračica zbog ozljeda, Osječanke su i dalje favoritkinje. No, mi smo kvalitetniji nego onda kad smo izgubili u prvom dijelu u Splitu!“

Splićanke su pred ovaj susret dobro proanalizirale protivnice i željne pobjede gledaju na srijedu:

„Analizirali smo greške iz prvenstvenog dvoboja i kvalitetno odradili pripreme na kojima smo greške pokušali ispraviti. Znamo sve kvalitete Osijeka, ali i neke njihove mane i tu vidim našu priliku. Očekujem čvrstu utakmicu s puno borbe na sredini terena. S velikim respektom gledamo na gošće, ali se nadam da ćemo mi slaviti u Vranjicu,“  kazala je kapetanica Lubina.

Nama ne preostaje ništa nego pozvati sve ljude, navijače i simpatizere ženskog nogometnog kluba Split da dođu u srijedu u Vranjic i podrže naše Splićanke u borbi za trofej Kupa Hrvatske.

Susret Splita i Osijeka u okviru četvrtfinala Kupa igra se u srijedu, 18. travnja od 13 sati na igralištu umjetne trave „Kava“ u Vranjicu.

Posted in Mi u medijima.