[100 POSTO] Pobjeda koju će Hrvatska još dugo pamtiti: Osijek doživio najveći potop u zadnjih 11 godina

18. 04. 2018.

Ženski nogometni klub Split kreirao je senzaciju u četvrtfinalu Kupa izbacivši s 4-1 ekipu Osijeka koja čak 11 godina ne zna za poraz

Svi koji su ikada čuli za ženski nogomet u Hrvatskoj znaju kako je ženski nogometni klub Osijek apsolutni vladar na domaćoj sceni. Za one koji možda ne znaju, Osječanke su u 28 godina koliko klub postoji osvojile 21 naslov prvaka Hrvatske i 19 puta bile osvajačice Kupa. 11 godina ne znaju kako je to biti na bilo kojoj poziciji osim na prvoj, a mjesta za pehare gotovo da više i nemaju u svojim vitrinama.

Ipak, danas se i to promijenilo. Ženski nogometni klub Split, koji je osnovan prije samo devet godina, uspio je napraviti senzaciju. Zadnjih par godina Splićanke su se opasno počele približavati Osječankama, a danas su ih i dostigle.

U Osijeku vjerojatno ni ne pamte kada ih je netko zadnji puta pobijedio, a četiri gola na utakmici od hrvatskih ekipa vjerojatno nisu nikada ni primile s obzirom na to daju prosjeku ne primaju niti jedan gol na utakmici, odnosno može biti sretan svatko tko im uspije zabiti. Prije nekoliko godina u Splitu je domaćin Split remizirao s Osijekom. Tada je bilo 3-3, a od tada su Osječanke ukupno primile desetak golova u nekoliko sezona.

Kao apsolutni favorit ušle su u susret četvrtfinale Kupa koje se igralo u Vranjicu u Solinu, nedaleko od Splita. S takvom statistikom iza sebe bilo je za očekivati da će i danas proći preko Splita u polufinale Kupa i već proslaviti novu titulu jer Split im je jedini pravi konkurent. Ipak, ono što im se dogodilo nisu mogle zamisliti ni u najgorim noćnim morama.

Splićanke su krenule furiozno i već do 25. minute povele 3-0. Golijadu je otvorila Andrea Valušek, a njen primjer slijedile su Iva Bukač i Leonarda Balog. S tih 3-0 otišlo se i na odmor.

Očekivano, Osijek je u drugom dijelu krenuo u napad u želji da što prije postigne gol i pokuša okrenuti rezultat, no Splićanke su uspjele izdržati njihove nalete i onda do kraja šokirale goste. Leonarda Balog postigla je u 76. minuti svoj drugi gol za visokih 4-0 i ugasila nade Osijeka za prolaz u četvrtfinale. Zečice s Mačkamame uspjele su doći do počasnog pogotka u trećoj minuti sučeve nadoknade vremena. Strijelac za gostujući sastav bila je Antonela Radonjić.

Split se tako kvalificirao u polufinale Kupa, no ono što je puno značajnije, najavio i prekid dominacije Osijeka. Uspjeh je to jednako vrijedan senzaciji koju je prošle godine kreirala Rijeka koja je prekinula dominaciju Dinama u muškoj konkurenciji.

Četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa za žene:

ŽNK Split – ŽNK Osijek 4-1

 

Posted in Mi u medijima.