U sridu s Ivom Bukač: ‘Obožavam Split, tu se osjećam kao doma, a kada se sjetim svojeg dolaska u klub uvijek se nasmijem’

Iva Bukač već je četiri sezone u ŽNK Splitu, a bez nje ne možemo ni zamisliti svoju ekipu. Popularna Mini u našoj novoj seriji intervjua “U sridu” otkrila nam je kako je dobila taj nadimak, koliko se ekipa promijenila od njenog dolaska, tko je u ekipi najluđi, te na što je najviše poludjela predsjednica Vinka Fabjanac.

Za početak, kako je došlo do tvojeg dolaska u Split?

“Kada se sjetim svega oko mojeg dolaska u Split i dan danas se baš lijepo nasmijem. Sjećam se toga kao da je bilo jučer. Igrala sam za Agram i gostovali smo kod Marjana u Splitu. Igrali smo katastrofalno i izgubili tu utakmicu pa mi je zato bilo jako čudno ono što je napravila predsjednica Splita nakon utakmice. Naime, Vinka se zaletjela autom u suprotni smjer, stala kraj ograde, otvorila vrata i jednoj od članica uprave Agrama rekla: “Ovu malu ću ti na ljeto ukrast” i samo otišla svojim putem, hahaha. Na ljeto me stvarno kontaktirala. Našle smo se u Splitu i sve dogovorile u par rečenica”, prisjeća se Iva.

Vrlo brzo u Splitu je dobila nadimak Mini.

“Hahaha, vjerujte mi da ovdje u Splitu ne treba puno vremena da dobijete nadimak. Kad su vidjeli moju visinu odmah su me prozvali Mini”, kroz smijeh govori Iva.

U Splitu si već četiri sezone. Koliko se klub promijenio od tvojeg dolaska? 

“Mogu reći da se podigla razina, kako igre, tako i same organizacije kluba. Promijenilo se dosta igračica i dva trenera, ali sigurno da uprava kluba kao i treneri Krešo Antonio rade najbolje kako bi svi skupa napredovali i ostvarili što bolje rezultate.”

Radiš u HNK Hajduku u kuhinji. Što kažu u Hajduku na to što igraš nogomet i prate li ženski nogomet zbog tebe?

“Isprva su svi bili iznenađeni što igram nogomet, ali kroz nogometne teme sam zapravo ostvarila jako dobru komunikaciju i odnos s vodećim osobama kluba i s nekima od igrača. Jednom prilikom je sportski direktor za vrijeme ručka dobacio treneru da je pronašao lijevog beka u kuhinji i riješio problem prve momčadi, hahaha. Često znaju reći da će napraviti transfer i dovesti me u njihovu žensku ekipu, ali ne dam se!”, kaže Iva.

U klub je ove sezone stiglo dosta pojačanja, kakve su nove suigračice?

“Cure koje su došle pojačale su konkurenciju, a svaka koja je došla ima kvalitetu i lijepo je to da trener ima slatke brige za sve pozicije. Nadam se da je i njima ugodno u gradu Splitu i našem klubu te da će se ovdje zadržati što duže.”

U nedjelju slijedi derbi protiv tvojeg bivšeg kluba Agrama. Što očekuješ od te utakmice?

“Kao i u svakoj utakmici očekujem veliko zalaganje od svih nas i naravno – pobjedu. Agram je dobra ekipa, respektiramo ih, ali dat ćemo sve od sebe da tri boda ponesemo u Split.”

Kakvi su ciljevi ove sezone?

“Idemo iz utakmice u utakmicu, cilj nam je u svakoj dati svoj maksimum, a onda neće izostati ni dobar rezultat. Na treninzima radimo dobro i u svakoj utakmici se nadamo pobjedi kako u prvenstvu tako i u kupu.”

Kako ti se sviđa život u Splitu?

“Jednostavno ga obožavam! Split je prelijep grad, svaki slobodan trenutak iskoristim za uživanje u suncu, moru. Osjećam se ovdje kao doma.”

Nekoliko brzopoteznih pitanja:

Barcelona ili Real Madrid? 

“Real Madrid, naravno.”

More ili planine?

“Definitivno more.”

Tko je ‘najluđi’ u klubu?

Ana Dujmović, hahaha. S njom je uvijek zanimljivo.”

Čime ste najviše naljutile predsjednicu?

“A čime nismo? Hahaha. Mislim da je ipak bila najviše ljuta kada nam je na par dana posudila auto svoje kćeri, a mi smo ga uspjeli pokvariti i još ga takvog ostaviti dva dana dok nije saznala, sasvim slučajno, preko barbe Krste da joj je auto pokvaren i parkiran kraj igrališta.”

Posted in Intervju "U sridu".