[SLOBODNA DALMACIJA] Proglašeni najbolji sportaši Splita za 2015. godinu

u deset kategorija

11. 02. 2016.

Europski prvak u klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić i svjetska viceprvakinja u skoku u vis atletičarka Blanka Vlašić proglašeni su najboljim sportašima Splita za 2015. godinu. Odlučio je tako Izvršni odbor Splitskog Saveza sportova na prijedlog Komisije za priznanja i nagrade SSŠ-a.

Oboje lauerata ove godine opravdano je bilo odustno pa su njihove titule primili Ana Kljaković-Gašpić sestra europskog prvaka Bambija iz ruku predsjednika SSS-a Igora Boraske, te Bojan Marinović trener Vlašićeve kojemu je priznanje uručio Ivo Baldasar.

Tijesna je bila velika dvorana Vile Dalmacije, okupila se brojna splitska obitelj, uzvenici iz Grada predvođeni gradonačelnikom Ivom Baldasarom, Županije predvođeni Županom Zlatkom Ževrnjom, olimpijci koji su sudjelovali u dodjeli nagrada, sportaši i treneri ….

– Naš grad prepoznat je po sportu, ove nagrade znače poticaj za još bolji rezultat, ponos što vas je grad prepoznao. Nadam se, i osobno mi je želja, da ćemo nakon olimpijskih igara u Riju imamo još jednu veliku proslavu za naše sportaše – istakao je predsjednik SSS-a Igor Boraska.

– Ovo je Vaš dan, dan za slavlje vaših uspjeha kojim ste pronijeli slavu našeg grada. Protokolarno ovo mi je najljepši zadatak koji imam, iako se puno puta “sudaram” sa sportašima, svjetstan da ne mogu uvijek pomoći koliko bi trebalo, ali i u tim pregovorima uvijek ističe onaj sportski duh i želju za pobjedom – kazao je gradonačelnik Baldasar.

– Split je po svojim rezultatima prepoznat diljem kugle zemaljske, naši sportaši su uzor svima, pokazali su kako se treba radom i timski djelovanjima osvajati svjetske vrhove. Sigurno je da kada bude bolja i gospodarska situacija da ćemo imati više mogućnosti pratiti sve rezultate – dodao je župan Zlatko Ževrnja.

Najbolja momčad grada Splita ragbjaši su Nade, njihov predsjednik Zoran Derado primio je nagradu iz ruku Stipe Božića. Nogometašice Splita najbolje su ekipnoj konkurenciji njihovoj predsjednici Vinki Fabijanac trofej je uručio pročelnik za sport Hrvoje Akrap.

Najperspektivnijoj sportašici judaši Karli Prodan priznanje je uručio najtrofejni olimpijac Deni Lušić, dok je tandemu najperspektivnijih sportaša tekvondašu Luki Pewraici i atletičaru Bartulu Zemuniku priznanje uručila olimpijka Tina Erceg.

Legendarni košarkaš Rato Tvrdić uručio je prizianje Toniju Tomasu najboljem treneru u
enskoj kategoriji, dok je župan Zlakto Ževrnja oriznanje uručio Jozi Jakeliću najboljem treneru u muškoj kategoriji.

Rektor Sveučilišta profestor Šimun Anđelinoviću ručio je priznanja najboljim sportašia sa invaliditetom stolnotenisačici Anđeli Mužinić i tekvondađu Ivanu Mikuliću.

Kroz cijeli programu u Vili Dalmacija okupljene je vodila edita Lučić-Jelić, uz asistenciju u offu Marina Maljkovića, dok se za zabavni program pobrinula klapa Mriža.

Vinka Fabijanac, predsjednica ŽNK Split, najbolja ekipa: Ovo je za nas veliki dan, možda i najveći u sedam godina od kada klub postoji. Emocije su jake, jer je naš rad prepoznat u gradu, ova nagrada je samo znak da smo na pravom putu ostvarenja svojih želja i ciljeva, da trebamo samo nastaviti dalje.

Najboljima u ekipnim sportovima nogometašicama ŽNK Splita i Ragbijašima Nade po deset tisuća kuna u ime Grada uručio je gradonačelnik Ivo Baldasar, dok je novčane nagrade za najbolje sportaše Blanku Vlašić i Ivana Kljakovića-Gašpića nagradila Splitska banka, ček je uručila Silvija Bareša dorektorica marketinga i komunikacija.

Posted in Mi u medijima.