[100 POSTO] U četiri godine zabila je 187 golova, a ljepša je od manekenki: Dečki ne mogu vjerovati da sam nogometašica, više vjeruju da radim na ‘pisti’!

03. 10. 2017.

Slikovni rezultat za MONIKA CONJAR

Monika Conjar vratila se iz Slovenije gdje je bila prvi strijelac lige u Hrvatsku i pojačala redove ŽNK Splita koji se bori za naslov prvaka s nedodirljivim Osijekom

Monika Conjar standardna je hrvatska reprezentativka koja je zadnje četiri godine provela u redovima slovenskog prvaka Pomurja. U dresu Pomurja nastupala je 87 puta i zabila 187 golova, a zadnje tri sezone bila je i prvi strijelac tamošnje lige. Ove sezone odlučila se vratiti u Hrvatsku i pojačati ŽNK Split koji se ove sezone ozbiljno priprema za borbu za prvo mjesto. Za Split je u dvije utakmice zabila pet golova. S Monikom smo zavirili u žensku svlačionicu i ženski nogomet u Hrvatskoj.

“Ženski nogomet na ovim prostorima je vrlo sličan po kvaliteti. Uzmimo za primjer Sloveniju i Hrvatsku, razlike su u nijansama. Do prije koju godinu HNL je bio puno jača liga od slovenske u kojoj je jedna ekipa imala apsolutni primat, čak i više nego Osijek u Hrvatskoj. Bilo je to Pomurje. Ipak, došlo je do preokreta na ljestvici i Olimpija je preuzela prvo mjesto pa je liga dobila na jačini. Slična je situacija i u Hrvatskoj gdje će se Split za prvo mjesto boriti s Osijekom koji već godinama drži primat”, kaže nam Conjar pa dodaje:

Monika Conjar

Monika Conjar

“Općenito mislim da i u Hrvatskoj i u Sloveniji treba uložiti više truda od strane nogometnog saveza u smislu financijske potpore i boljih regulativa. Čini mi se da Slovenci nešto više ulažu u ženski nogomet. Imaju veću bazu registriranih igračica i više liga za mlade. Tamo postoje natjecanje za djevojčice do 17, 15 i 13 godina. Kod nas se to svodi na seniorke i kadetkinje. Također, u Sloveniji su se tri kluba borila za naslov prvaka pa su utakmice bile napete. Rezultati su bili 4:3, 3:2 i slično, a u Hrvatskoj se Osijek daleko odvojio od ostalih i praktički nema konkurencije. Situacija u Hrvatskoj i Sloveniji se obrnula.”

Kako je došlo do Vašeg povratka u hrvatski nogomet?

“U Splitu su okupili stvarno dobru ekipu i to me privuklo. Trebamo se još uigrati i onda ćemo vjerujem moći parirati Osijeku. U svakom slučaju, bit će to zanimljivi susreti.”

Monika Conjar

Monika Conjar

Osim nogometa, 22-godišnja Coki igra i futsal za koji je potrebno imati potpuno drugačije vještine.

“Nogomet i futsal su dva različita svijeta. Sve je drugačije, od pravila i taktike do tehnike i kondicije. Futsal je puno brža igra od nogometa. Puno je manje prostora pa svaki od igrača ima više i češće loptu u nogama. Igra se i s manje igrača. Tehnika i reakcije moraju biti jako brze jer nema prostora za pretrčati nekoga kao u nogometu. Drugačiji je omjer aerobne i anaerobne funkcionalne sposobnosti, odnosno kondicijska sprema je na drugom nivou. Futsal zahtjeva kratke i brze pokrete, dok je u nogometu to drugačije i utakmica traje dvostruko duže.”

Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

“Stvarno odlična. To ne kažem samo tako. Otkako smo dobili novi stožer sve je drugačije. Stvari idu na bolje. To se vidi i po našoj igri. Kroz devet mjeseci koliko je izbornik Miletić s nama naučili smo puno novih stvari i napredovali. Meni je najbitnije da treneri i izbornik vjeruju u nas i da nas bodre. Osobno me iz takta malo izbacilo to što sam u kvalifikacijama protiv Ukrajine dobila crveni karton i zakomplicirala ekipi sve. Vjerujem da se to nije dogodilo da bi u toj utakmici slavili i kući ponijeli tri boda. No, ima još utakmica. Bit ćemo sve bolji.”

Monika Conjar

Monika Conjar

Što se sluša u svlačionici? Ima li neka vrsta muzike koja nabrije ekipu?

“Haha, ima. U svlačionici se slušaju isključivo navijačke pjesme. One nam daju dodatnu motivaciju prije utakmice. Baš nas nabriju.”

U nogometu je Monika prošla i loše i dobre trenutke.

“Uh, sjećam se kada sam u kvalifikacijama protiv Turske sama izbila pred njihovu golmanicu i s dva metra pogodila direktno u nju. Ili kada smo igrali protiv Kine… Vratila sam se u obranu koju inače ne igram i napravila pogrešku. Ostala sam četiri metra iza obrane i sijevnula je njihova kontra. Na sreću nismo primile gol”, kaže Monika pa okreće na ljepša sjećanja:

“Ako moram izdvojiti najdražu utakmicu bio bi to derbi u Sloveniji. Igrali smo ključnu utakmicu za naslov prvaka i pobijedili 2-1. Na toj utakmici zabila sam gol i upisala asistenciju.”

Monika Conjar

Monika Conjar

Rođena je u Zagrebu, no karijeru nastavlja u Splitu. Kako kaže, Zagreb je srcu, ali ni Split nije daleko.

“Nema dvojbe o tome koji mi je grad draži. To je naravno moj Zagreb. Tu sam rođena i obožavam svoj grad. Split je s druge strane prelijep grad, baš kao i svi ostali u Dalmaciji. Sviđa mi se i sve u klubu”, rekla je Monika pa nastavila:

“Prvo sam došla igrati futsal za Split Tommy i kada sam vidjela da je sve kako treba i da je ekipa odlična, brzo smo se ‘skompali’. Neke cure poznajem od prije pa mi je i to olakšalo. Atmosfera je stvarno opuštena, a to je najbitnije. Moram reći da mi je izuzetno drago što ponovno igram s Ivom Bukač s kojom sam i počela u Agramu. Kada je odlazila iz kluba bilo mi je baš teško jer smo stvarno dominirale zajedno. Dogovorile smo se da ćemo kad tad ponovno zaigrati u istom dresu i to se sada ostvarilo. Uz to, u klubu je i moja najbolja prijateljicaAnela Lubina s kojom se odlično razumijem na terenu jer igramo u reprezentaciji od 15 godine. Hvala predsjednici Vinki Fabjanac i upravi kluba. Stvarno su me prihvatili takvu kakva jesam i kao osobu i kao igračicu.”

Monika je po struci frizerka, a taj posao radi kada nije na terenu.

“U Hrvatskoj, ali i općenito na Balkanu se ne može živjeti od ženskog nogometa. Kad završim s treninzima i snimanjima reklama koje imam, radim kod mame u salonu.”

Monika Conjar

Monika Conjar

Osim na terenu Monika oduševljava i izvan njega svojom ljepotom. Na društvenim mrežama prati ju velik broj fanova. Trenutno nema dečka, a naučila se nositi i s komentarima muškaraca.

“Hahaha, volim se stvarno sređivati i jako puno se slikam. To mi je mana, haha. Nije mi se teško nositi s raznim komentarima. Navikla sam na to. Družim se većinom s dečkima. Ugodnije mi je u njihovom društvu. Obično se prvo začude kada saznaju da igram nogomet. Pitaju me uglavnom zašto nisam manekenka. Onda im pokažem isječke svojih igara ili dođu na utakmicu i ne mogu vjerovati”, zaključuje simpatična Monika.

Posted in Mi u medijima.