[SLOBODNA DALMACIJA] Nogometašice Splita osvojile Kup Hrvatske!

10. 06. 2018.

bravo za cure!

Nogometašice Splita su osvojile Kup Hrvatske, a kadetkinje Marjana treće mjesto u državnom prvenstvu. Velik dan splitskih nogometašicana zavšrnoj priredbi u Otočcu!

Split je, dakle, osvojio svoj prvi trofej, povijesni, u uzbudljivoj utakmici. Ne može se reći Zagrepčanke bez “agrama” šanse protiv Splićanki, jer su prve povele, ali Splićanke su brzo preokrenule. Na dodavanje Smiljković zabila je Dujmović; opet akcija po krilu i sad je na dodavanje Conjar natrčala Valušek i Split je stavio obje ruke na pokal!

Suze radosnice, pjesma, Otočac je vidio kako se Splićanke vesele.

Trener Krešimir Jaklin (32), inače iz Zadra, trener Splita je posljednjih šest mjeseci (inače je igrao u Novalji u dobi do 20 godina, pa upisao Višu trenersku školu), ispričao nam je:

– Zasluženo slavimo velik uspjeh, ostvarili smo ga teško, jer je termin bio nezgodan, četiri-pet cura i ja taman smo stigli s obveza reprezentacije koja je igrala u Švedskoj. Ušli smo u finale kao veliki favoriti jer smo cure iz Agrama dobili dvaput u prvenstvu i bilo je teže od očekivanog. Sad odmah idemo doma slavit, u Parku mladeži čeka nas pripremljena fešta i bit će do kasno u noć… Ma, slavit ćemo do prekosutra i cijeli tjedan, jer ovo nam je prvi trofej u povijesti – bio je ushićen kao i cijelo društvo oko njega.

Sve čestitke Vinki Fabijanac, predsjednici koja je kreirala ovu ekipu, dočekala slavlje i podigla pehar. I pustila suzu radosnicu…

 

Marjan – Dinamo 4:0

U završnici hrvatskog prvenstva za kadetkinje (prva kategorija do seniorki), nogometašice do 17 godina, splitske “marjanke” su osvojili treće mjesto.

Marjan je sa 4:0 deklasirao zagrebački Dinamo u Otočcu, a po dva gola su zabile Tonka Petković i Lucija Domazet.
U finalu je Osijek svladao Rijeku sa 3:1.

Split – Agram 2:1 (2:1)

Otočac. Gradski stadion.

Gledatelja oko 200.

Sutkinja: Jelena Kumer (Breganica kod Samobora).

Strijelkinje: 0:1 Matijević (13), 1:1 Dujmović (16), 2:1 Valušek (24).

Split: Mišetić – Bukač (od 73. Čanjevac), Smiljković, Horvat, Dulčić – Balog, Lubina – Conjar, Valušek, Pedić (od 63. Varda) – Dujmović (od 79. Kolgjeraj).

Agram (Zagreb): Sabo, Pazarac, Tomić, Pezelj, Resanović (od 57. Kalaj), Pavičić, Mihić, Petarić, Matijević, Taritaš, Bučić (od 84. Bartolović).

Posted in Mi u medijima.