[DALMACIJA NEWS] Utakmica odluke: Nogometašice Splita gostuju u Osijeku

19. 05. 2018.

Pravi spektakl igra se ove nedjelje u Osijeku. Posljednje kolo nije bilo bolja prilika da „koplja“ ukrste nogometašice Splita i Osijeka, drugoplasirane i prvoplasirane momčadi lige…

Više od 150 dana uzbuđenja na travnjacima ženskog nogometa ušlo je u samo završnicu, a posljednje kolo donosi susret odluke – susret koji će odlučiti tko će biti novi prvak Hrvatske.

Pitanje je u ovom slučaju vrlo jednostavno – Hoće li Splićanke ispisati nove stranice prekrasne povijesti kluba i sezone u kojoj je u Kupu već momčad Osijeka poklekla ili će pak “momčad s Drave” utjehu za propuštenu priliku u Kupu naći u regularnoj ligi i tako slaviti još jednu titulu u nizu. Ipak, odgovor je malo teži, a doznat ćemo ga u nedjelju kad je na rasporedu ovaj susret.

Tek tri boda bježe Osječanke Splićankama pa se u „Dujinom gradu“ priželjkuje ponavljanje utakmice Kupa iz Vranjica i potvrdu kako se rad i trud isplati pa tako uz najljepšu sportsku priču grada Splita, nadamo se, dođe pehar naslova prvaka.

Tek nešto manje od šest mjeseci u ligaškom društvu nogometašice Splita doživjele su tek jedan poraz  i to kada ih je pobijedila momčad Osijeka rezultatom 2-0 u studenom prošle godine. Iako su Osječanke na suprotnoj strani u ovom dvoboju i glavne konkurentice Splićankama za osvajanje naslova prvaka Hrvatske, kako se „na muci poznaju junaci“ pokazale su Splićanke u Kupu u kojem su bile zasluženo bolje i tako ponovile povijestan uspjeh od prije deset godine i s nadom vjeruju kako će naslov prvaka Kupa biti ponovno u gradu pod Marjanom.

Koliko je važna ova utakmica za Splićanke govori i činjenica kako su tijekom cijelog tjedna dobivali brojne poruke i slike podrške od brojnih poznatih hrvatskih sportaša van Lijepe naše – iz Rumunjske, Španjolske i drugih zemalja Europe i svijeta.

Susret između nogometašica Osijeka i Splita je na rasporedu u nedjelju, 20. svibnja od 17 sati.

Posted in Mi u medijima.