[DALMACIJA NEWS] Nogometni festival za djevojčice na Parku mladeži

08. 06. 2018.

U organizaciji ženskog nogometnog kluba Split idućeg petka sve ljubiteljice nogometa moći će uživati
Na ulicama sve više viđamo djevojčice kako igraju nogomet s dečkima. Nogomet djevojčicama postaje veoma zanimljiv i sve više njih ima želju trenirati nogomet. Mnoge djevojčice priključuju se raznim klubovima i školama nogometa, ali problem je što su u usporedbi s dečkima malobrojne, fizički slabije te imaju pravo igrati samo do određene dobi. Velik broj tih djevojčica i njihovih roditelja nije upoznat s tim da u Splitu postoji ženski nogometni klub i osmišljen festival kako bi privuklo sve djevojčice da treniraju i zabavljaju se u pravom okruženju za razvoj.

Ženski nogometni klub Split u posljednje vrijeme niže uspjehe, a uskoro ih očekuje i finale kupa 10. lipnja gdje ih očekuje susret s Agramom u Otočcu.

Nakon toga, na stadionu Parka mladeži, u petak (15.6) s početkom u 18 sati održat će se nogometni festival za sve djevojčice od 6 do 11 godina, a iz kluba poručuju da ima mjesta i za starije djevojke. 

Program festivala sadrži elemente trening vježbi, nogometnih igri, zabavnih sadržaja i raznih natjecanja. Djevojčice će pri dolasku na stadion dobiti prikladne majice, a neće nedostajati i poneka slastica.

Za sve djevojčice bit će pizze i piće na raspolaganju, a na kraju će dobiti zahvalnice za sudjelovanje. One koje pokažu najbolje vještine na mini natjecanjima, očekuju zanimljive nagrade.

Cijeli program treninga osmišljen je i vođen od strane  trenera Antonija Župana.

“Glavni cilj festivala je promocija ženskog nogometa u našem gradu. Sekundarni cilj je pružiti šansu djevojčicama koje vole nogomet da vide kako izgleda nogometni trening i promovirati našu školu nogometa kao najkvalitetniju u gradu. Očekujemo velik odaziv i dobru atmosferu na treningu, a festival će biti uspješan ako se svi dobro zabave i naprave kvalitetan trening, što može garantirati naše stručno vodstvo!”, istaknuo je trener Antonio.

Prijaviti se može putem društvenih mreža, Facebooka i Instagrama.

Djevojčice se bolje razvijaju u ženskom nogometnom klubu gdje su rad i intezitet prilagođeni njima. Naravno, djevojčice će trenirati u mnogo boljoj atmosferi i lakše će se opustiti jer su sve u ekipi jednake. U ženskom nogometnom klubu djevojčicama se pruža prilika da se razvijaju kroz mlađe kategorije u omladinskoj školi te igraju za iste, ali i da se jednog dana priključe seniorskoj ekipi i zaigraju u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene.

Iz kluba pozivaju sve djevojke i roditelje da dođu na Park Mladeži te da sudjeluju u događaju jer možda se u jednoj od djevojaka krije talent.

Djevojčice, postanite dio nas, dođite na naš nogometni festival i zaigrajte nogomet! Vidimo se 15. 06. u 18 sati!

Posted in Mi u medijima.