[MEĐIMURSKE NOVINE] Nogometna škola Međimurje-Čakovec dogovorila suradnju s ekipama iz Kazahstana i Splita

12. 01. 2018.

Nogometna škola Međimurje-Čakovec suradnja Kazahstan Split

Nakon prijateljskih veza, kratkih pregovora i druženja, Nogometna škola Međimurje-Čakovec sklopila je sporazum o sportskoj suradnji sa ŽNK Split i BiiK Kazaksthan women’s football club.

Kazahstanski ženski nogometni klub BiiK iz Shymkenta jedan je od TOP 16 ženskih klubova u Europi (redoviti sudionik ženske lige prvaka “UEFA Women’s Champions League”), čiji predsjednik kluba je jedan od investitora u ŽNK Split. Sportski direktor i predstavnik investitora u ŽNK Splitu je Alen Moharić dugogodišnji volonter i zaljubljenik u ženski nogomet, inače i član komisije za ženski nogomet kod HNS.

Prvi kontakt između Nogometne škole Međimurje-Čakovec i Alena Moharića uspostavio je Damir Dominić dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza.

Prijateljstvo između Alena Moharića i predsjednika Nogometne škole Međimurje-Čakovec Deana Panića te voditelja škole Hrvoja Goričanca, upravo je dovelo do sklapanja suradnje, u donaciji sportske opreme i ostale pomoći vezane za razvoj mladih i perspektivnih nogometašica u školi nogometa u Čakovcu.

U Nogometnoj školi Međimurje-Čakovec trenutno trenira 40 djevojčica u tri uzrasne kategorije; Kadetkinje, Pionirke i Početnice. Sklapanjem spomenute suradnje uvjereni su da će se povećati broj djevojčica u našoj nogometnoj školi, a ujedno i popularnost ženskog nogometa u Međimurju.

Nogometna škola Međimurje-Čakovec i predsjednik škole Panić odmah su ponudili suradnju u organizaciji priprema za proljetnu sezonu u Međimurju, tako da ŽNK Split dolazi u Prelog na 12-dnevne pripreme sredinom veljače, a 30-članska delegacija iz Kazaksthana planira dolazak na 15 dana priprema u ožujku ove godine.

I kako glasi slogan Nogometne škole “Međimurske lepe puce hej,hej,hej” ovo je jedna dobra priča za razvoj ženskog nogometa u Međimurju.

Posted in Mi u medijima.