[HRVATSKA REPREZENTACIJA] Nogometna ljepotica ekskluzivno za HR: “Muški nas uvijek podcijene”

20. 12. 2017.

U četiri sezone u slovenskom Pomurju zabila je nevjerojatnih 187 pogodaka u 87 nastupa.

Jedna od ponajboljih i svakako ponajljepših hrvatskih nogometašica je 22-godišnja Monika Conjar iz Zagreba. Monika je igračica ŽNK Splita, MNK Split Tommyja i reprezentativka Hrvatske.

“Počela sam igrati sa 11. godina u NK Vrapču zajedno sa dečkima, kao mala odlazila sam na igralište ili u park i igrala bi s njima nogomet po cijele dane, volim općenito sport, pogotovo sportove sa loptom i trenirala sam odbojku, košarku, rukomet i tenis, ali srce mi je najviše išlo za nogometom”, kazala nam je za početak lijepa Monika.

Nakon igranja u Vrapču prešla je u ŽNK Agram gdje se zadržala šest godina, potom četiri godine u slovenskom Pomurju gdje je bila najbolji strijelac lige tri puta zaredom i u 87 nastupa postigla 187 golova. Danas uspješno nastupa za ŽNK Split koji polako počinje puhati za vratom Osijeku.

“U Splitu mi je stvarno odlično, nas četiri cure iz Zagreba putujemo najčešće četvrtkom i ostanemo do utakmice, malo mi je naporno to putovanje, ali kada sam tamo uživam sa ekipom, atmosfera je predobra kako na terenu, tako i izvan njega. Ovim danima treniramo sa trenerom iz reprezentacije u Zagrebu.”

ŽNK Osijek je daleko ispred svih ostalih u Hrvatskoj sa 21 naslovom prvaka i 19 osvojenih kupova, od 2007. godine su nedodirljive, ŽNK Split predvođen Monikom im se polako ali sigurno približava, u derbiju su poražene samo 2:0

“U našoj ligi se jako malo ili nimalo ulaže u ženski nogomet, u Osijeku je to obratno, cure su jako dugo zajedno, igraju kao prava ekipa, mi također radimo na tome, teško je nešto više napraviti kad nas četiri ne treniramo sa ostalima i nije to to kad nismo svi skupa, napredujemo sve više i više i dat ćemo sve od sebe do kraja” nastavlja Monika.

Za vrijeme zimske stanke neizostavni dio Monikinog života je i futsal. Prošlog vikenda je počela 1.HMNL za žene, Split Tommy ostvario je tri visoke pobjede, a Monika je zabila čak 13 golova. Na kutiji šibica nastupa za ekipu Poliklinika Milojević, i tamo je postigla četiri gola u prvom kolu, a ljetos je igrala po prvi puta i na prestižnom Torcida kupu u muškoj konkurenciji

“Obožavam igrati i futsal, razlika između nogometa i futsala je jako velika, puno su drukčiji zahtjevi, ali nije se teško prilagoditi. Mi cure imamo samo Kutiju šibica, 1.HMNLŽ i Winter cup, ljetos smo dobili odobrenje za nastup na Torcida kupu, obožavam igrati protiv muških jer nas uvijek podcijene i često se iznenade kad dobiju kroz noge i slično.”

Monika je neizostavni dio hrvatske reprezentacije, sa 15 godina je počela igrati za mlađe selekcije, a u A vrsti je od 2012. godine i trenutno je na 26 nastupa i tri pogotka.

“Sljedeće okupljanje imamo krajem veljače kada igramo Istra Cup, a nakon toga se nastavljaju kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. Otkad imamo novi stručni stožer predvođen izbornikom Božidarom Miletićem i trenerom Matom Prskalom u reprezentaciji puno toga se promijenilo na bolje, kvalitetniji je rad i napredak je očigledan te im se ovim putem zahvaljujem što su mi pomogli da postanem puno bolja igračica”, kazala je Monika.

Za kraj je progovorila o svojim ambicijama za nastavak karijere, a mi bi joj preporučili Milano i dvostruku karijeru na terenu i na modnoj pisti.

“Voljela bih osvojiti kup ili prvenstvo sa Splitom i potom otići sa svojom najboljom prijateljicom igrati u inozemstvo i dokazati se na višem nivou”, zaključuje ponjabolja hrvatska nogometašica.

Posted in Mi u medijima.