U sridu s Teom Pedić: Želimo se iduće sezone boriti za naslov, pomozite nam da populariziramo ženski nogomet

Tea Pedić u klubu je već četiri godine, a osim što odlično igra nogomet, uspješna je i na Kineziološkom fakultetu na kojem je treća godina. S Teom smo za našu rubriku “U sridu” popričali o klubu, nogometu i budućnosti.

“Dosta se toga promijenilo od kada sam stigla u klub. Promijenili smo mnoge igračice, a došli su i novi treneri. Kvaliteta nogometa i ozbiljnost kluba dignuta je na veću razinu. Naravno, time su porasle ambicije i ciljevi”, kaže nam Tea pa dodaje:

“Ove sezone cilj je posložiti i uigrati ekipu kako bi sljedeće godine konkurirali za osvajanje lige. Želimo igrati Ligu prvaka. Sada nam je prvi cilj osvajanje Kupa.”

Koliko je teško uskladiti nogometne i fakultetske obaveze?

“Treninzi su nam uglavnom navečer, a utakmice vikendom pa uspijem stići i jedno i drugo bez većih problema. Sve se da uz dobru organizaciju.”

Ostaješ li nakon fakulteta u nogometu?

“Svakako bih voljela raditi nešto u struci, ali još ne razmišljam o tome. Možda ostanem i u nogometu kao trenerica nakon igračke karijere.”

Vratimo se u sadašnjost. Kakva je ekipa ove godine? Što su donijela pojačanja?

“Ekipa je odlična, ali imamo još dosta prostora za napredak kojem težimo. Pojačanja su svakako podigla kvalitetu igre, a porasla je i konkurencija za prvu ekipu što je jako dobra motivacija za veći i ozbiljniji trud i rad.”

Tea ističe i kako je Split puno više od samoga kluba, a posebno joj je u sjećanju ostao posjet vinskim podrumima u Prelogu.

“Jedno od najdražih iskustava s klubom bio je posjet vinarijama u Prelogu tijekom priprema. Tamo smo kušali razna vrhunska i kvalitetna vina. Bilo je to jedno vrlo poučno iskustvo.”

Što se sluša u svlačionici?

“Sluša se apsolutno sve, od folka do popa i rocka, hahaha.”

Barcelona ili Real Madrid?

Barcelona!

Najdraži igrač?

“Ronaldinho! Igrao je takvom lakoćom da je nogomet kod njega izgledao kao igra i zabava, a ne kao posao. Baš je bio poseban.”

Idealan odmor?

“Sunce,more i dobra ekipa, daleko od drugih ljudi i obveza.”

Za kraj, imaš li poruku za navijače?

“Želim poručiti svim našim navijačima da nas nastave pratiti i podržavati. Puno nam to znači. Pomozite nam popularizirati ženski nogomet, a mi ćemo dati sve od sebe na terenu”, zaključila je Pedić.

Posted in Intervju "U sridu".