U sridu s Mihaelom Horvat: ‘Ova sezona još uvijek djeluje nestvarno, a za moj dolazak u Split ‘kriva’ je predsjednica Vinka’

Mihaela Horvat s nama je već treću sezonu, a u međuvremenu je postala i hrvatska nogometna reprezentativka na što smo iznimno ponosni. Miha je postala nezamjenjivi dio naše ekipe i naše sportske obitelji. U našem intervjuu “U sridu” ispričala nam je kako se odlučila na dolazak u Split, kakva je atmosfera u klubu, tko joj je nogometni uzor, tko u klubu najviše jede, tko je najbolji u pikadu i još puno zanimljivih stvari. Za početak, kako si došla u ŽNK Split.

Andrea (Valušek) i ja smo igrale za ŽNK Trnavu kada nam se javila predsjednica Vinka i inzistirala da dođemo u Split. Iskreno, na početku sam se predomišljala, ali predsjednica je sjela u auto i iz Splita došla u Zagreb kako bi me uvjerila da je ŽNK Split pravi izbor za mene. Njen dolazak je bio presudan”, počinje Miha pa dodaje:

“Od mojeg dolaska izmijenilo se nekoliko cura, ali u klubu je i dalje 6-7 djevojaka koje su bile ovdje kada sam dolazila. One su okosnica ovog kluba.”

Kakva je danas situacija u klubu?

“Uprava kluba se trudi da sve bude organizacijski na visokom nivou, a mi igračice dajemo sto posto na terenu. Mislim da je ono što nas je dovelo do ovdje gdje smo sada naša želja da rastemo. Atmosfera u svlačionici je odlična. Uživamo i zabavljamo se, ali i dalje smo koncentrirane na završnicu koja nas čeka.”

U toj završnici je i polufinale Kupa. U četvrtfinalu ste pobijedile najjaču hrvatsku ekipu Osijek. Kakav je osjećaj nakon takvog uspjeha?

“Osjećaj je stvarno nevjerojatan. Pa one godinama nisu izgubile utakmicu. Još uvijek sve djeluje pomalo nestvarno. Od početka sezone smo se zapravo kroz svaku utakmicu pripremali za taj dvoboj s Osijekom. Iskreno, osim Osijeka Agrama i nema ekipa koje se ističu kvalitetom.”

Slijedi novi dvoboj s Osijekom na Mačkamami. Kakva su očekivanja uoči te zadnje prvenstvene utakmice?

“Želimo opet odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum i opravdati naziv derbi.”

U Kupu ste ušli u polufinale. Očekuješ li naslov prvakinja u Kupu?

“Odradili smo najteži dio posla izbacivši braniteljice naslova, ali moramo odraditi još dvije utakmice. Trebamo biti maksimalno koncentrirane kako bi konačno podigle taj pehar.”

Igrala si Ligu prvaka za crnogorskog prvaka Breznicu. Kakvo je bilo to iskustvo?

“Za mene je to bilo novo i zanimljivo iskustvo. Upoznala sam se s crnogorskim ženskim nogometom, upoznala cure iz kluba i odigrala nekoliko kvalitetnih utakmica. Ovim putem bih se još jednom zahvalila Breznici na svemu.”

Nastupaš i za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Kakav je osjećaj nositi hrvatski dres i kakvo je stanje u reprezentaciji?

“Kao i svaka cura, ponosna sam što nosim hrvatski dres i grb. To je ono o čemu sanjaš kada si mala i onaj cilj koji imaš kada se ozbiljnije počneš baviti nekim sportom. Reprezentacija je u zadnjih godinu i pol pokazala veliki napredak u igri, ali nedostajalo nam je malo sreće u svemu tome. Preostala su nam još dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i u njima ćemo dati sve od sebe da osiguramo pozitivan rezultat.”

Tko ti je nogometni uzor?

“Jako mi se sviđao Ronaldinhov način igre, ali po predanosti radu svakako prednjači Cristiano Ronaldo.”

Tko u klubu najviše jede, a tko najmanje?

“Najviše jede fizio Kike, a najmanje Andrea. Ona samo pije proteine, haha.”

Barcelona ili Real?

Dinamo.”

Tko je najbolji u pikadu?

Milica, nema ni tehniku, ni preciznost, ali zato ima puno sreće.”

Lokva Rogoznica ili Međimurje ?

“Kakva lokva? Hahahaha, Međimurje.”

Što bi poručila navijačima?

“Ovo je tek početak. Budite dio nas. Budite Split.”

Posted in Intervju "U sridu".