U sridu s Kristijanom Kolgjeraj: ‘Presretna sam što sam u Splitu, a kod trenera Kreše smo napravili ogroman iskorak!’

Kristijana Kolgjeraj u nogometu je tek dvije godine, a prošle sezone je polusezonu provela u ŽNK Marjanu. Ubrzo je shvatila kako ipak ne može bez Splita pa nam se vratila.

“Presretna sam što sam dio ovog tima s kojim pobjeđujem i tugujem. Jako cijenim to što sam ovdje. U Splitu je odlično i želim ostati što dulje. Sve bolje i bolje radimo, a uprava se trudi da sve bude na najvišem nivou. Mislim da se i vidi koliko rastemo i napredujemo, a velik iskorak doživjeli smo kod trenera Kreše. On nas uči da budemo kao jedno i dajemo svoj maksimum na terenu i zato smo tu gdje jesmo. Najsložniji smo kada je najpotrebnije”, kaže Kristijana.

Nakon osiguranog drugog mjesta u prvenstvu ostaje još finale Kupa. U četvrtfinalu je nakon puno godina pao Osijek.

“Uh, osjećaj je nevjerojatan, nemoguće je to opisati riječima. Svaka od nas očekuje pobjedu protiv Agrama u finalu. Talentirana su i kvalitetna ekipa i ne smijemo se opustiti dok sudac ne odsvira kraj, no vjerujem u ovu ekipu. Jedva čekam da podignemo taj pehar jer mislim da ga stvarno zaslužujemo.”

Kristijana je u polufinalnoj utakmici protiv Katarine Zrinski pokušala kopirati škarice Garetha Balea, no taj pokušaj ipak nije završio kao i original. 

“Hahaha, možda nije u polufinalu, ali hoće u finalu protiv Agrama, hahaha. Neću dodatno vježbati škarice kad ih već znam napraviti, hahaha.”

Najdražu anegdotu teško je izdvojiti…

“Uh, ima ih stvarno dosta, ali najdraže mi je kad se predsjedničina majka zeza s nama. Uvijek nas nasmijava i stvarno je super.”

Za kraj, nekoliko brzopoteznih pitanja.

Barca ili Real ?

“Messi i Real Madrid!”

Uzor?

“Nemam ga.”

Najdraže mjesto u gradu?

“Najljepše mjesto u gradu Splitu mi je nogometni teren RNK Splita na kojem i treniramo i igramo.”

Tko je najbolji u pikadu?

“Rekla bih da je to kapetanica Anela Lubina, ali ona uvijek nešto vara kad igramo.”

Najdraže jelo?

“Mlinci i piletina.”

Poruka navijačima?

“Dođite i podržite nas. Nema ništa ljepše nego kad vas vidimo i pobjeđujemo zajedno!”

Posted in Intervju "U sridu".