[DALMATINSKI PORTAL] U Spinutu se organiziraju besplatni nogometni treninzi za djevojčice

17. 05. 2015.

Instruktorica je ujedno i glavna trenerica ŽNK Split, docentica Petra Mandić Jelaska, koja je na Kineziološkom fakultetu doktorirala kao prva žena sa temom iz nogometa

Sa ciljem popularizacije ženskog nogometa te zdravog življenja Splitsko središte ženskog nogometa pri HNS-u organizira besplatno učenje nogometnih vještina za djevojčice od 6 do 12 godina uz vrhunski stručno-pedagoški pristup. Treninzi se održavaju na nogometnom igralištu u Spinutu, Kralja Zvonimira 48. Članarina se ne plaća. Termini treninga su: utorak u 19:30, četvrtak u 19:00 te petak u 19:30.

Instruktorica je ujedno i glavna trenerica ŽNK Split, docentica Petra Mandić Jelaska, koja je na Kineziološkom fakultetu doktorirala kao prva žena sa temom iz nogometa. Petra je bila dugogodišnja igračica nogometa, ali i savezna nogometna sutkinja. Trener je prof. Radoslav Tomas.

Dodatno, sa ciljem popularizacije ženskog nogometa te druženja djevojčica kroz nogometnu igru realizirani su i programi održavanja jednodnevnih kampova po cijeloj Dalmaciji koji su se pokazali vrlo uspješnima. Odaziv djevojčica u Zmijavcima, Zadru i Drnišu je bio sjajan, a 4. lipnja će biti održan kamp u Sinju.

– Iskoristila bih ovu priliku za pozvati sve djevojke da nam se pridruže na treninzima u Spinutu te kampu u Cetinskoj krajini – kaže Petra.

– Popularizacija ženskog nogometa je posebno važna jer će u perspektivi svi nogometni prvoligaški klubovi morati imati i žensku sekciju. Mi još ne znamo kada će do toga doći, ali pretpostavljam da će do kraja 2016. godine klubovi 1. HNL morati imati i žensku sekciju. Nadamo se da će HNK Hajduk i RNK Split uzeti pod svoje i ženske klubove – zaključuje Petra.

Posted in Mi u medijima.