[24 SATA] Ja sam ženski ‘Niko Kranjčar’: Volim Dinamo, a igram za Split

28. 10. 2017.

Jednom sam skinula dres nakon gola i dobila žuti karton. trener je poludio na mene, smije se naša ponajbolja nogometašica Monika Conjar koja se zbog nogometa iz Zagreba preselila u Split

Niko Kranjčar je u Splitu ispod Hajdukova dresa nosio majicu “Ponosan kaj sam purger”. E, pa ja se mogu pohvaliti da sam moje Splićanke u svlačionici naviknula da se čuje “kaj”, smije se lijepa Monika Conjar (22), koja odnedavno nosi dres ŽNK Split.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL

Igračice u ligi zovu je Ronaldinho, s tolikom lakoćom igra. Djevojka iz zagrebačkih Gajnica, kvarta iz kojeg su Badelj, Štrok i Antolić, preselila se u Split.

– Zezaju me u starom kvartu kako mogu iz dijela u kojem su osnovani BBB-i i gdje su svi dinamovci nositi majice Splita. A u Splitu mi govore: ‘Kako to da si, kao purgerica, došla ovdje, zašto nisi u Zagrebu’. A zezaju i jedni i drugi. No napravila sam dobar potez. Već sam naučila i neke dalmatinske riječi. Evo, baš sam neki dan saznala kako kažu grudnjak. Kako? Joj, čekajte malo…

– Sjetit ću se – kaže kroz smijeh Monika.

Kad igraju Dinamo Hajduk, kao rođenoj Zagrepčanki, draži joj je, naravno, Dinamo.

– Poznajem Juranovića, Teklića i Jandreka iz Hajduka, Benkovića i Sosu iz Dinama. Pa je uvijek zezancija. Inače, kad ne igram, slabo pratim muški nogomet. Bila sam na Hajduk – Cibalia, pa to je dosadno za poludjeti. Nisam baš oduševljena Hajdukom.

U Hrvatskoj se od nogometa ne može živjeti, mora se ići u inozemstvo. Ako ste najbolji, kao Monika, možete mjesečno zaraditi do 5000 kuna. To je gornja granica. U reprezentaciji, opet, ne zarađujete ništa, nema više ni onih 36 kuna dnevnica koje je Davor Šuker ukinuo.

– Nema, nema, ukinuli su nam. A što da vam kažem…

U Norveškoj, primjerice, muški reprezentativci odlučili su dijeliti svoje premije sa ženskom reprezentacijom, i to po sustavu “fifty-fifty”.

– Čitala sam, to je sjajno. Samo, kod nas nema šanse za nešto takvo. Ako kod nas želite zaraditi, morate ići van. Imala sam ponude iz Španjolske, Njemačke i Austrije. Tamo se može zaraditi, otprilike 5000 eura na mjesec.

Monika je u Splitu i reprezentaciji zadužena za “štimung”. Odnosno, pobjedničku feštu.

– Nakon svake pobjede pjevamo pod tušem, himna nam je ‘Zalutali pogled’ od klape Intrade. Pjevamo Ivana Zaka, Rozgu… Ne pjevamo ‘cajke’, zabranjeno nam je u reprezentaciji, a i bolje je tako. Ha, ha.

Ako ste mislili da su djevojke nježne, prevarili biste se.

– A, neeee… Znaju biti grublje nego muškarci. One koje ne znaju igrati samo uklizavaju i lupaju. Koljenom u leđa, šakom, laktom, štipaju… Uvijek sam nakon utakmice plava, a ne kažu čak ni – oprosti. To nećete čuti kod žena. Igrala sam s dečkima i oni su pet puta nježniji – kaže Monika, jedan od razloga zašto muškarci dolaze na njihove utakmice.

– Hvala mami i tati, oni dolaze baš na svaku utakmicu. A nemamo puno gledatelja, oko 50 ih se skupi, većinom muškarci. Čula sam da neki dolaze zbog mene, kao atraktivna sam im. Ha, ha, ha!

Tko zna, možda bi se prosjek gledatelja podigao kad bi djevojke nakon gola, kao muškarci, skidale dresove.

– E, jesam jednom skinula dres nakon gola i dobila žuti karton. Trener je poludio na mene – kaže Monika.

Posted in Mi u medijima.