U sridu s Anom Ursić: ‘Želim sa Splitom igrati Ligu prvaka, a Kup je sigurno naš sad kada smo izbacili Osijek’

Ana Ursić u dijete je našeg kluba, a ove sezone prebačena je u seniorsku ekipu s kojom ima priliku osvojiti prvi veliki trofej, onaj namijenjen osvajačicama Kupa. Ana je maturantica, a od iduće godine upisuje dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. S našom mladom umjetnicom porazgovarali smo u intervjuu “u sridu”.

“Dolazak u seniorsku ekipu značajan je korak za svakog igrača. U klubu sam od svoje desete godine i ponosna sam što sam dogurala od ovdje i postala dio ekipe koja ispisuje povijest”, kaže Ana pa dodaje:

“Ovo je stvarno nevjerojatna godina koja je klubu donijela puno pozitivnih promjena, može se reći i najuspješnija do sad. Naravno, ima još puno prostora za napredak, ali mi se stalno usavršavamo i nastojimo biti što bolji u svakom smislu.”

Ana ističe kako joj je velika želja sa Splitom igrati Ligu prvaka.

“Meni je, kao i svima nama, najveća želja ulazak u Ligu prvaka Dokazali smo da smo vrlo kvalitetna ekipa koja se može nositi s protivnicima na takvoj razini. Pred nama je sada Kup koji ćemo sigurno i osvojiti jer nam je jedina prepreka na tom putu bio Osijek koji smo izbacili u četvrtfinalu. No, trebamo čvrsto ostati na zemlji i maksimalno ozbiljno odraditi još te dvije utakmice koje nas dijele od trofeja. Mislim da u idućoj sezoni imamo velike šanse za dvostruku titulu.”

Osim nogometa, Ani je velika ljubav umjetnost, ali i životinje. 

“Volim crtanje i kreativno izražavanje pa ću se sigurno u životu baviti nečime u tom stilu. Uz to, od djetinjstva mi je želja imati salon za pse. Obožavam ih i tko god me poznaje zna da moram pomaziti svakog psa koji se nalazi u mojoj blizini.”

Ani smo postavili i nekoliko brzopoteznih pitanja. 

Najdraža anegdota?

“Uh, ima ih stvarno puno, ali izdvojila bih to da na treningu na Bačvicama uvijek netko neplanirano ‘zaroni’ dok radimo sprinteve po plićaku, hahaha.”

Nogometni idol?

“Cristiano Ronaldo.”

Najdraža pjesma?

“Petar Grašo – 92. godine”

Tko najbolje pjeva u klubu?

“Moja imenjakinja Dujmović. Ona se jedina ne srami pustiti glas, hahaha.”

Najbolje kod ŽNK Splita?

“Meni je ovaj klub kao druga obitelj. Tu su ljudi koji će ti uvijek sve osigurati i pobrinuti se da ti nikad ništa ne fali, u bilo kakvim okolnostima. Stvarno to cijenim i veliko im hvala zbog toga.”

Poruka za potencijalna pojačanja?

“Ovo je pravo mjesto za one koji stvarno vole i uživaju u nogometu.”

Barca ili Real?

“Hala Madrid!”

Najdraže jelo?

“Piletina na sve načine.”

Poruka za navijače?

“Vaša podrška nam puno znači i zato nas bodrite budite naš 12. igrač na utakmicama!”

Posted in Intervju "U sridu".